Bildvisningar och föredrag


Här presenteras olika program för bildvisningar, som genomförs hos föreningar eller andra organisationer. Ett program tar normalt ca 1 timme, men kan anpassas helt efter behov.


När det gäller bildvisningar om Västergötland anpassas innehållet efter varierande önskemål. Det kan till exempel vara fokus på natur, fågelliv, flora, geologi, kluturhistoria, fotografering eller viss del av landskapet, som Tiveden, Falbygden, Ätradalen, Västgötabergen, Mölarp, osv.


Kontakta mig gärna för prisuppgifter och eventuella bokningar!


Telefon: 0739 12 98 16 eller e-post: info@hogbergphoto.seAktuella ämnesområden till föreläsningar:


1. Natur, geografi, historia, etc, i Västergötland


Bildkåseri med besök i nationalparker och naturreservat eller andra natursköna platser i landskapet. Historiska tillbakablickar på olika människor eller händelser. Variation efter önskemål.


2. Platåbergens landskap


Västergötlands berg är unika geologiska formationer och har en mycket varierande natur. De har påverkat människan i årtusenden och flera berömda personer har haft sin gärning kring bergen. Berggrunden påverkar naturen och blomsterprakten är fantastisk.


3. Från Urtid till nutid


En populär och lättfattlig beskrivning av Sveriges geologiska skapelsehistoria, från två miljarder år tillbaka och till våra dagar. Nedslag på många vackra och intressanta platser runt omkring i vårt land.


4. Tjurpannan


Naturreservatet Tjurpannan ligger på fastlandet men alldeles vid havet i norra Bohuslän, strax norr om Grebbestad. Programmet handlar om naturens skiftningar under ett år med blommor, fåglar och om nutidsmänniskornas upplevelser från rofyllda besök i naturen.


5. Tiveden


Tivedenområdet med Tivedens Nationalpark är ett vackert och spännande vildmarksområde på gränsen mellan Västergötland och Närke. Bland de första nybyggarna i Tiveden kom många från Finland på 16-1700-talen. Att göra träkol var den viktigaste sysselsättningen förutom att röja mark. Skogen dominerar landskapet idag och där döljer sig både blommor, fåglar och vilda djur.


6. Från Världsarv till Naturreservat


En resa i Sverige med besök i spännande naturområden som Världsarv, Nationalparker, Naturreservat, Geoparker, Ekoparker och mycket mer. De olika begreppen Världsarv, Nationalparker osv beskrivs och exemplifieras med spännande resmål som finns från Bohuslän i väster till Gotland i öster.

 

7. Island – ett land med fascinerande natur och historia


Island är starkt präglat av sin karga natur och sin vulkaniska berggrund. Landet är i princip helt utan skog och är starkt beroende av havets resurser. Islands historia från 800-talet och framåt är fylld av svårigheter och dramatiska händelser. Landskapet är storslaget och vackert med speciell flora och ett spännande fågelliv.